Elegancka, czysta w formie i treści przystawka z niemal surowej ryby.
Przepis na Ceviche w dwu kolorach >>
Biało-różowe filety z barweny są bardzo dekoracyjne, a marynata z dodatkiem białego wina delikatna, choć pikantna.
Przepis na Escabeche z barweny >>
Małe danie, coś jak ciepła sałatka, z typowo prowansalskich składników. Podajemy do wina, z kawałkiem bagietki.
Przepis na Bakłażany na ostro z anchois >>
Bardzo dekoracyjna przystawka-sałata. Możemy także łososiowe rolki położyć na małych grzaneczkach i podać jako zakąskę do drinków lub ułożyć ładnie na dużym półmisku wraz z innymi małymi "cosiami na ząb".
Przepis na Roladki z Å‚ososiem >>
Bardzo proste i równie smaczne szaszłyczki z krewetek panierowanych w czarnym i białym sezamie. Krewetki można przygotować wcześniej i tylko usmażyć tuż przed podaniem.
Przepis na Krewetki z sezamem >>
Bardzo elegancka, sezonowa (konkretnie majowa) przystawka, nawet dla najbardziej wymagających gości. Szparagi muszą być naprawdę świeże i grube, gdyż to na nich spoczywa cała odpowiedzialność za powodzenie dania.
Przepis na Zielone szparagi z migdałami >>
Oryginalna, inspirowana włoskimi i francuskimi plackami z cieciorki, przystawka, doskonale nadająca się na rozpoczęcie eleganckiego obiadu z menu śródziemnomorskim.
Przepis na Blinki z grochu włoskiego z kaczką >>
Pasta ze świeżego łososia, doskonała do smarowania grzanek. Możemy ją podać na zwykłą, rodzinną kolację, lub też uformować w zgrabne porcyjki, udekorować i dać gościom.
Przepis na Rillettes z Å‚ososia z pistacjami >>
Niskokaloryczna, a przy tym bardzo smaczna i świeża w smaku przystawka. Możemy ją podać solo w pucharkach, nałożyć na bliny lub użyć jako nadzienia do pieczonych ziemniaków.
Przepis na Krewetki w ziołowym sosie >>
Elegancki i klasyczny sposób podania szparagów na zimną przystawkę. Sos musimy zrobić w ostatniej chwili.
Przepis na Białe i zielone szparagi z sosem muślinowym >>