Kolorowa wersja ceviche, z kostkami pomidorów i plasterkami limetki.
Przepis na Ceviche z pomidorami >>
Lekka i odświeżająca przystawka na upalny dzień. Mnie szczególnie smakuje na śniadanie lub brunch.
Przepis na Melon z imbirem >>
Oczywiście do takiej przystawki najlepiej byłoby ugotować świeżego kraba, ale kiedy nie ma czasu, możemy sobie pomóc, otwierając puszkę...
Przepis na Mus z awokado i krabów >>
Tajskie naleśniki ryżowe (spring rolls) podajemy na zimno, z sosem do maczania. Mają delikatny i świeży smak - w tym przepisie głównymi składnikami są warzywa i krewetki.
Przepis na Naleśniki ryżowe z krewetkami >>
No, czysty luksus, ale może się zdarzyć, że będziemy mieli za dużo wielkich, pięknych, zdrowych prawdziwków i pomysły na ich wykorzystanie nam się skończą...
Przepis na Przystawka z prawdziwków >>
Kolejny przykład na to, jak ze skromnej cukinii zrobić danie eleganckie, absolutnie odpowiednie dla gości.
Przepis na Flan z cukinii >>
Lekkie danie ze szparagów w dwu kolorach z bazyliowym winegretem. Smaczne i optymistyczne.
Przepis na Talerz szparagów z bazylią >>
Prosty i bardzo smaczny pasztecik z dwu rodzajów pstrąga - świeżego i wędzonego. Podajemy z cienkimi grzankami i kieliszkiem białego wina.
Przepis na Pasztet z wędzonego pstrąga >>
Staroświecki brytyjski sposób podawania łososia - konserwowanego w stopionym maśle. Podajemy na liściach sałaty, z grzankami Melba.
Przepis na Angielski pasztet z Å‚ososia >>
Delikatny i smaczny kremowy pasztet do smarowania kawałków ciepłych grzanek. Dobra "gościowa" przystawka.
Przepis na Pasztet z wątróbek i szalotek >>