Popularny hiszpański klasyk, doskonała kombinacja krewetek i sherry. Podajemy prosto z patelni, a najlepiej w ogóle na niej - sos po smażeniu krewetek wart jest wycierania kawałkami bagietki.
Przepis na Krewetki z sherry >>
Bardzo smaczna pasta, doskonała po prostu do chleba. Możemy też nadziać nią małe ptysie lub kruche słone babeczki - ozdabiamy paseczkiem suszonego pomidorka i listkiem bazylii.
Przepis na Pasta z suszonych pomidorów >>
Inna - równie dobra - wersja pysznego, cesarsko-królewskiego serka z Liptowa.
Przepis na Liptauer nr 2 >>
Doskonała, bardzo oryginalna i elegancka przystawka na szczególne okazje. A przy tym narobić się specjalnie nie trzeba, co też jest miłe...
Przepis na Solona pierś kaczki >>
Bo gdyby tak zaczęło padać i grzyby pojawiłyby się jak... no właśnie, grzyby po deszczu, to przecież coś by trzeba z nimi zrobić?
Przepis na Flan z leśnych grzybów z kminem rzymskim >>
Oryginalny sposób podawania prawdziwków - lekko słono, lekko kwaśno i w dodatku w papilotach!
Przepis na Borowiki po sycylijsku >>
Zestaw gruszki-niebieski ser jest zawsze trafiony, szczególnie jesienią, gdy gruszki są w najwyższej formie.
Przepis na Crostini z gruszkami >>
Ładne i eleganckie zielone kuleczki koktajlowe.
Przepis na Pistacjowe kuleczki >>
Zniewalający luksus prostoty. Tu już musimy otworzyć butelkę prawdziwego szampana...
Przepis na Tatar z wędzonego łososia >>
Prawdziwie wigilijny przepis. Śledzie z grzybami są doskonałe, więc jeśli do Bożego Narodzenia jeszcze daleko, pieczemy kilka ziemniaków i podajemy śledzie jako główne danie (w piątek).
Przepis na Śledzie w prawdziwkach >>