W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Krewetki w ziołowym sosie

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przystawka

Krewetki w ziołowym sosie

Niskokaloryczna, a przy tym bardzo smaczna i świeża w smaku przystawka. Możemy ją podać solo w pucharkach, nałożyć na bliny lub użyć jako nadzienia do pieczonych ziemniaków.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 400 g ugotowanych i obranych krewetek
  • 100 g odtłuszczonego twarożku homogenizowanego
  • łyżka musztardy estragonowej
  • 3 łyżki świeżych siekanych ziół
  • sok z cytryny
  • gałązki ziół do dekoracji

Krewetki w ziołowym sosie - Opis przyrządzania:

Krewetki przepłukujemy zimną wodą i osączamy. Twarożek mieszamy z musztardą i ziołami - możemy użyć koperku, szczypiorku, estragonu, bazylii lub oregano. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Krewetki przekładamy do ładnych miseczek i polewamy sosem lub też mieszamy z sosem w dużej misce. Podajemy ozdobione gałązkami świeżych ziół.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować Krewetki w ziołowym sosie: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: