Niskokaloryczna, a przy tym bardzo smaczna i świeża w smaku przystawka. Możemy ją podać solo w pucharkach, nałożyć na bliny lub użyć jako nadzienia do pieczonych ziemniaków.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Krewetki w ziołowym sosie - Opis przyrządzania:
Krewetki przepłukujemy zimną wodą i osączamy. Twarożek mieszamy z musztardą i ziołami - możemy użyć koperku, szczypiorku, estragonu, bazylii lub oregano. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Krewetki przekładamy do ładnych miseczek i polewamy sosem lub też mieszamy z sosem w dużej misce. Podajemy ozdobione gałązkami świeżych ziół.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Krewetki w ziołowym sosie: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |