Jedna z wielu wersji sosu, tym razem z surowym żółtkiem.
Przepis na Sos do sałatki Caesar's >>
Doskonały sos budyniowy, pasuje przede wszystkim do szarlotki, ale także np. pieczonych jesiennych owoców.
Przepis na Sos cynamonowy >>
Sos ten oczywiście można dostać gotowy w słoiku czy butelce, ale robi się go tak szybko... Będzie nam potrzebny do cytrynowego chińskiego kurczaka, może się też przydać jako sos do ryby lub cielęciny.
Przepis na Chiński sos cytrynowy >>
Oryginalna odmiana pesto, zaostrzona słonym smakiem anchois. Doskonały sos przede wszystkim do makaronu, ale także do zapiekania białej ryby lub pieczonych ziemniaków.
Przepis na Pesto z anchois i orzechami >>
Jeśli ktoś koniecznie musi liczyć kalorie...
Przepis na Bezgrzeszny sos do sałatki Caesar's >>
Doskonała wschodnia marynata do szaszłyczków yakitori z kurczaka. Możemy też w niej zamarynować łososia.
Przepis na Japońska marynata z imbirem >>
Bardzo oryginalny sos... Nigdy go jeszcze nie próbowałam, ale czekam tylko na porzeczkowy sezon!
Przepis na Keczup z czerwonych porzeczek >>
Sos do szaszłyków - z kurczaka, indyka, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny lub ryby. Spora ilość kminu rzymskiego nadaje mu egzotyczny posmak.
Przepis na Encebollado >>
Doskonałe, pietruszkowo-migdałowe pesto. Podajemy do makaronu lub gnocchi, możemy też upiec ziemniaki, przekroić na pół i nałożyć pesto, po czym wstawić na chwilę pod opiekacz.
Przepis na Pesto migdałowe >>
Absolutnie klasyczny sos do baraniny, pretekst do wyśmiewania Anglików, jak Francja długa i szeroka. Zupełnie niesłusznie, bo mięta i jagnięcina to "marriage made in heaven".
Przepis na Angielski sos miętowy >>