Intensywny, pikantny sos z niebieskiego sera.
Przepis na Sos z niebieskiego sera (Delii Smith) >>
Jasny sos o dalekowschodnich korzeniach. Podajemy do owoców morza na zimno i warzyw - na przykład małych gotowanych w całości marchewek.
Przepis na Dressing imbirowy z sezamem >>
Zielony sos o wspaniałym smaku i zapachu. Idealny dodatek do pieczonych pomidorów lub sałatki Caprese.
Przepis na Dressing bazyliowo-czosnkowy >>
Słodki, kremowy i zdecydowanie tuczący sos morelowy podajemy do słodkich zapiekanek, biszkoptu z kremem lub owocami, lodów...
Przepis na Sos morelowy z rumem >>
Nie jest to klasyczny sos, jaki używamy do lodów a la Melba. Ten sos łączy w sobie brzoskwinie i maliny, a dodatek brandy przyjemnie go zaostrza. Podajemy na ciepło lub zimno.
Przepis na Sos Melba >>
Ciemny, słodko-pikantny sos. Doskonały do smażonych kalmarów, pieczonych ziemniaków, kaczki...
Przepis na Sos śliwkowy >>
Ciekawa odmiana popularnego włoskiego sosu pesto. Podajemy z makaronem lub na crostini.
Przepis na Pistacjowe pesto >>
Najlepszy - moim zdaniem - dodatek do krwistego kawałka wołowiny. Do przygotowania tego masła użyjmy prawdziwego francuskiego roqueforta, a efekt będzie murowany.
Przepis na Masło z roquefortem >>
Nie tylko smaczne, ale niezwykle dekoracyjne masło, idealne do pieczonej lub smażonej białej, chudej ryby. Dobrze - i niebanalnie - sprawdza się także na wołowym steku.
Przepis na Masło z anchois i czarnymi oliwkami >>
Klasyczne masło kuchni francuskiej, o szerokim zastosowaniu: do grillowanej i smażonej ryby, do smażonego mięsa, gotowanych warzyw...
Przepis na Masło Maitre d' Hotel >>