W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Keczup z czerwonych porzeczek

Sosy

Keczup z czerwonych porzeczek

Bardzo oryginalny sos... Nigdy go jeszcze nie próbowałam, ale czekam tylko na porzeczkowy sezon!

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 2 szklanki

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 40 g korzenia imbiru
  • 50 g brązowego cukru
  • 200 g czerwonych porzeczek (bez szypułek)
  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 150 ml dobrego keczupu

Keczup z czerwonych porzeczek - Opis przyrządzania:

Imbir obieramy i bardzo drobno siekamy. Cukier wsypujemy do garnka i stawiamy na średnim ogniu. Kiedy się skarmelizuje, dodajemy umyte czerwone porzeczki i ocet winny. Gotujemy, aż karmel się rozpuści, a porzeczki rozpadną. Dodajemy pastę pomidorową i keczup i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wrzący keczup przelewamy do wysterylizowanych słoiczków, zakręcamy i zostawiamy do wystygnięcia. Przechowujemy w lodówce.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Keczup z czerwonych porzeczek: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: