Bardzo oryginalny sos... Nigdy go jeszcze nie próbowałam, ale czekam tylko na porzeczkowy sezon!
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 2 szklanki
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Keczup z czerwonych porzeczek - Opis przyrzÄ…dzania:
Imbir obieramy i bardzo drobno siekamy. Cukier wsypujemy do garnka i stawiamy na średnim ogniu. Kiedy się skarmelizuje, dodajemy umyte czerwone porzeczki i ocet winny. Gotujemy, aż karmel się rozpuści, a porzeczki rozpadną. Dodajemy pastę pomidorową i keczup i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wrzący keczup przelewamy do wysterylizowanych słoiczków, zakręcamy i zostawiamy do wystygnięcia. Przechowujemy w lodówce.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Keczup z czerwonych porzeczek: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |