W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Bezgrzeszny sos do sałatki Caesar's

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Bezgrzeszny sos do sałatki Caesar's

Jeśli ktoś koniecznie musi liczyć kalorie...

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4 (na 1 sałatę)

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 Å‚yżki majonezu "light"
  • 2 Å‚yżki twarożku homogenizowanego 0% tÅ‚uszczu
  • 2 Å‚yżki Å›wieżo startego parmezanu
  • zÄ…bek czosnku
  • Å‚yżka siekanej natki pietruszki
  • ewentualnie trochÄ™ chudego mleka

Bezgrzeszny sos do sałatki Caesar's - Opis przyrządzania:

W miseczce mieszamy majonez i serek homogenizowany. Dodajemy tarty ser, wyciśnięty w prasce ząbek czosnku i siekaną natkę. Starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos jest za gęsty, żeby dało się nim polać sałatę, rozrzedzamy go odrobiną mleka. Do czasu podania przechowujemy w lodówce.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Bezgrzeszny sos do sałatki Caesar's: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Bezgrzeszny sos do sałatki Caesar's przepisy:

  • SaÅ‚atka "Guacamole"
    Słynny meksykański sos w postaci zdekonstruowanej.
  • ChÅ‚odnik z zielonej saÅ‚aty
    Oryginalna i niskokaloryczna zupa - doskonała jako przystawka w upalny letni dzień.
  • Sos Å›liwkowy
    Ciemny, słodko-pikantny sos. Doskonały do smażonych kalmarów, pieczonych ziemniaków, kaczki...
  • Sabaudzkie ziemniaki
    Absolutnie klasyczna zapiekanka, doskonała w zimie, po nartach czy spacerze. Ikona francuskiej kuchni wiejskiej, cel kulinarnych pielgrzymek turystów z całego świata.
  • LibaÅ„ski sos pomidorowy LibaÅ„ski sos pomidorowy
    Szczerze mówiąc, nie wiem, ile jest libańskości w tym sosie, ale powiedzmy, że dodatek kminu rzymskiego i miodu usprawiedliwia taką nazwę. Robię ten sos od kilku lat, bo jest bardzo smaczny - słodko-kwaśny, z miłym posmakiem czosnku, kminu i miodu. Świetnie nadaje się jako dodatek do deski serów, smarowidło do kanapek z kozim twarożkiem i rukolą, sos do zgrillowanej piersi z indyka. Przepis podaję na jeden słoik, do spróbowania, ale sama robię zazwyczaj poczwórną porcję - dwa słoiki daję komuś w prezencie, reszta zostaje dla nas :).




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: