W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos z niebieskiego sera (Delii Smith)

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Sos z niebieskiego sera (Delii Smith)

Intensywny, pikantny sos z niebieskiego sera.

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Liczba porcji: 1 szklanka

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • ząbek czosnku
  • łyżeczka mielonej gorczycy
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka octu balsamico
  • oliwa z oliwek
  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 50 g niebieskiego sera Danablu
  • 2 łyżki drobniutko usiekanego szczypiorku

Sos z niebieskiego sera (Delii Smith) - Opis przyrządzania:

Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę. Rozcieramy z mieloną gorczycą. Dodajemy sok z cytryny i ocet balsamico. Wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy śmietanę i majonez. Starannie mieszamy. Niebieski ser rozgniatamy widelcem na drobne grudki i mieszamy z sosem. Na koniec wsypujemy siekany szczypiorek.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sos z niebieskiego sera (Delii Smith): do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: