W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Dressing bazyliowo-czosnkowy

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Dressing bazyliowo-czosnkowy

Zielony sos o wspaniałym smaku i zapachu. Idealny dodatek do pieczonych pomidorów lub sałatki Caprese.

Kraj pochodzenia: Włochy

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • ząbek czosnku
  • pęczek świeżej bazylii
  • 1-2 cytryny
  • pół szklanki oliwy z oliwek

Dressing bazyliowo-czosnkowy - Opis przyrządzania:

Do małego blendera wkładamy obrany ząbek czosnku i garść świeżych liści bazylii. Miksujemy, aż czosnek z bazylią będą drobno posiekane. Dolewamy ćwierć szklanki soku z cytryny, miksujemy. Cienkim strumieniem, cały czas miksując, dolewamy oliwę. Miksujemy na gładki sos, doprawiamy solą i pieprzem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Dressing bazyliowo-czosnkowy: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: