Ciekawa odmiana popularnego włoskiego sosu pesto. Podajemy z makaronem lub na crostini.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Pistacjowe pesto - Opis przyrzÄ…dzania:
Do malaksera wkładamy liście selera, rukolę, czosnek, oliwę z oliwek i parmezan. Dolewamy wywar warzywny i miksujemy, aż warzywa będą posiekane. Dodajemy orzeszki pistacjowe i miksujemy dalej na niezupełnie gładki sos. Ewentualnie solimy do smaku. Przekładamy do wyparzonego słoiczka i na wierzch nalewamy trochę oliwy. Przechowujemy w lodówce.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Pistacjowe pesto: można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Luty 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |