No, czysty luksus, ale może się zdarzyć, że będziemy mieli za dużo wielkich, pięknych, zdrowych prawdziwków i pomysły na ich wykorzystanie nam się skończą...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Przystawka z prawdziwków - Opis przyrządzania:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Prawdziwkom odcinamy nóżki. Kapelusze czyścimy pędzelkiem z mchu i piasku. Ser kroimy w kawałki. Orzechy grubo siekamy. Blaszkę wykładamy kawałkiem papieru do pieczenia i kładziemy grzyby gąbką do góry. Do środka wkładamy kawałki sera, posypujemy orzechami i listkami tymianku. Masło dzielimy na kawałeczki i rozdzielamy między grzyby. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut, aż ser zacznie się rumienić, a grzyby zmiękną. Podajemy na liściach sałaty.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Przystawka z prawdziwków: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |