Kukurydzę w kolbach pieczemy na grillu - jest jeszcze lepsza, niż gotowana w garnku.
Przepis na Grillowana kukurydza z masłem paprykowym >>
Doskonały sposób na brokuły - pasują do białego mięsa i ryby, a ja tam lubię je po prostu jako małe, wegetariańskie danko.
Przepis na Brokuły z sezamem >>
Pieczona ryba w całości ze słodko-kwaśnym confit z papryki. Podajemy z pieczywem i michą sałaty.
Przepis na Pieczona dorada z paprykÄ… >>
Utrzymana w tonacji włoskiej flagi, sałatka z mini mozarelli (oczywiście możemy użyć zwykłej, pokrojonej w kostkę) i truskawek z bazylią doskonale nadaje się na odświeżającą przystawkę.
Przepis na Sałatka z truskawek z mozarellą >>
Koktajl na letnie przyjęcie - ładnie wygląda w szklanym dzbanku, nie jest zbyt mocny i można go zrobić wcześniej (przechowujemy w lodówce pod szczelnym przykryciem).
Przepis na Morska bryza >>
Solidna, obiadowa lub kolacyjna sałatka. Możemy również podać ją gościom na przyjęciu stojącym, gdyż nie wymaga użycia noża, a jest dostatecznie oryginalna, by stanowić temat konwersacji ;-)
Przepis na Sałatka z kurczaka z kuskusem >>
Doskonały sos do sałat z surowych lub pieczonych warzyw. Świetny do Caprese lub grillowanych bakłażanów.
Przepis na Pomidorowy sos winegret >>
Doskonały sos do sałatek z owocami morza - np. z krewetek z zieloną fasolką lub muli z młodymi ziemniakami.
Przepis na Cytrynowy dressing z kolendrÄ… >>
Amerykańska wersja francuskiego sosu winegret.
Przepis na Dressing francuski >>
Jeśli do tego risotto użyjemy polskiego łososia wędzonego na gorąco, to będzie to uczta godna najwytrawniejszych podniebień...
Przepis na Risotto z wędzonym łososiem i groszkiem >>