Kukurydzę w kolbach pieczemy na grillu - jest jeszcze lepsza, niż gotowana w garnku.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Grillowana kukurydza z masłem paprykowym - Opis przyrządzania:
Odginamy liście na kolbach kukurydzy. Usuwamy jedwabiste "włosy". Masło mieszamy z papryką i smarujemy kukurydzę. Z powrotem nakładamy liście, przykrywając ziarna i masło. Każdą kolbę zawijamy w kawałek folii aluminiowej, starannie zakręcając końce. Kładziemy kukurydzę na grillu i pieczemy mniej więcej 20 minut, co jakiś czas obracając. Paczki z kukurydzą otwieramy po pierwsze ostrożnie - żeby się nie poparzyć parą, która zgromadziła się wewnątrz, a po drugie nad talerzem - żeby nie rozlać maślanego sosu. Podajemy z ćwiartkami cytryny i grubą solą do posypywania.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Grillowana kukurydza z masłem paprykowym: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Marzec 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |