Smaczna, ciepła sałatka, która może być dobrą przystawką przed solidnym obiadem - jest lekka, nie zapycha, a słony smak pecorino zaostrza apetyt na dalsze dania.
Przepis na Brokuły z pecorino >>
Słodko-słona dynia z chrupiącym wierzchem. Podajemy na główne danie, z ryżem lub sałatką z kuskusu i zieloną sałatą.
Przepis na Dynia zapiekana z fetą >>
Jedna z niezliczonych wersji hiszpańskiej zupy - tym razem z papryką oraz (bliskim naszym chłodnikowym sercom) jajkiem na twardo.
Przepis na Gazpacho na bogato >>
Młody bób i ser pecorino to zestaw absolutnie klasyczny w Toskanii czy Umbrii. Grzanki z bobem i serem są świetną pogryzką do włoskiego wina - kolor obojętny.
Przepis na Bruschetta z bobem >>
Smaczna kolacyjna sałatka z pysznym, wędzonym halibutem, utrzymana w miłej dla oka biało-zielonej tonacji.
Przepis na Sałatka z ogórka z halibutem >>
Sezon na figi jest dość krótki (sierpień-październik), a dojrzałe owoce kiepsko się przechowują - trzeba więc korzystać, kiedy są i jeść je na wszelkie możliwe sposoby...
Przepis na Figi pieczone z orzechami i syropem klonowym >>
Łagodny sos z lekko rozgniecionymi ziarnami zielonego pieprzu - doskonały do sałaty lodowej, cykorii oraz sałat z kurczakiem, szynką lub żółtym serem.
Przepis na Dressing z zielonym pieprzem >>
Smaczna odmiana popularnej pasty, tym razem z dużą ilością gotowanego w śmietance czosnku.
Przepis na Mocno czosnkowe spaghetti carbonara >>
Coś jak paluszki rybne, tylko w znacznie bardziej kuszącej postaci. Tak przygotowaną rybę określa się we Francji mianem goujons.
Przepis na Smażone rybne paski >>
Luksusowa sałatka - przynajmniej dla tych, którym słowo "luksus" kojarzy się przede wszystkim z owocami morza ;-)
Przepis na Azjatycka sałatka z owoców morza >>
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |