Smaczna kolacyjna sałatka z pysznym, wędzonym halibutem, utrzymana w miłej dla oka biało-zielonej tonacji.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: trzeba poświęcić trochę czasu
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sałatka z ogórka z halibutem - Opis przyrządzania:
Ogórek myjemy, osuszamy i obieramy cienko ze skórki. Kroimy wdłuż na pół i łyżeczką wybieramy nasionka. Ogórek kroimy na półplasterki o grubości 1 cm, wsypujemy na durszlak, solimy i odstawiamy na godzinę. Jabłko myjemy, kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Cząstki kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy łyżką soku cytrynowego. Roszponkę starannie płuczemy w zimnej wodzie i osączamy. Halibuta kroimy w paski. 4 talerze wykładamy roszponką. Na niej kładziemy osączony ogórek, jabłko i rybę. Robimy sos: mieszamy razem śmietanę, koperek i chrzan. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem do smaku. Porcje sałatki polewamy sosem i zaraz podajemy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: warzywa
Kiedy przygotować Sałatka z ogórka z halibutem: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Czerwiec 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |