W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Dressing z zielonym pieprzem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Dressing z zielonym pieprzem

Łagodny sos z lekko rozgniecionymi ziarnami zielonego pieprzu - doskonały do sałaty lodowej, cykorii oraz sałat z kurczakiem, szynką lub żółtym serem.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: na 1 sałatkę

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 150 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • czubata łyżka dobrego majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka zielonego pieprzu w zalewie

Dressing z zielonym pieprzem - Opis przyrządzania:

Śmietanę ukręcamy z majonezem i soiem z cytryny na gładki sos. Solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy do smaku. Pieprz odcedzamy z zalewy i rozgniatamy, najlepiej w moździerzu. Dodajemy do sosu, mieszamy i trzymamy w lodówce do chwili użycia.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Dressing z zielonym pieprzem: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: