Taki relish (słodko-kwaśny, warzywno-owocowy dodatek o egzotycznym pochodzeniu) jadłam niedawno na przyjęciu i byłam zachwycona! Podano go do sashimi z łososia, ale moim zdaniem równie dobrze pasuje do mięsa i serów.
Przepis na Relish z borówek z buraczkami >>
Warzywa w delikatnym cieście podajemy natychmiast po usmażeniu, z ćwiartkami cytryny i jakimś - na przykład jogurtowym - sosem do maczania.
Przepis na Rozmaite warzywa w cieście >>
Doskonałe pesto do makaronu z owocami morza, do białej gotowanej ryby lub cielęcych eskalopek.
Przepis na Pesto z miętą i cytryną >>
Odświeżająca, lekka sałatka na upalny dzień. Tylko pomidory muszą być naprawdę dobre!
Przepis na Sałatka z pomidorów z kiszoną cytryną >>
Kolejny przykład na to, jak ze skromnej cukinii zrobić danie eleganckie, absolutnie odpowiednie dla gości.
Przepis na Flan z cukinii >>
Doskonałe do pogryzania przy każdej okazji.
Przepis na Migdały z przyprawami >>
Zimny sos chrzanowy ze starej alzackiej książki kucharskiej. Podajemy do wszelkich mięs na zimno, ryby w galarecie i jajek na twardo.
Przepis na Sos chrzanowy alzacki (zimny) >>
Nie jest to szczególnie lekki i subtelny sos, ale za to doskonale pasuje do jagnięciny, baraniny i cielęciny.
Przepis na Åšmietanowy sos chrzanowy >>
Sycylijski - a więc zdecydowany w smaku - sos selerowo-oliwkowy do dań z grilla. Świetny z tuńczykiem.
Przepis na Sos stemperata >>
Świetne, chrupiące warzywka w pikantnym cieście. Podajemy na gorąco, z jakimś dobrym chutneyem.
Przepis na Tempura z zielonych warzyw >>
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |