Marynata z dodatkiem gładkiej i ostrej musztardy z Dijon; doskonała do marynowania steków i wieprzowiny.
Przepis na Marynata musztardowo-cytrynowa >>
Pięknie pachnąca kminem rzymskim marynata z jogurtu. Nadaje się przede wszystkim do steków wołowych i jagnięciny.
Przepis na Grecka marynata jogurtowa >>
Marynata do wołowiny, jagnięciny lub królika. Przypominam, że im wino lepsze, tym lepszy smak zamarynowanego w nim mięsa...
Przepis na Marynata z czerwonego wina >>
Lekka i odświeżająca przystawka na upalny dzień. Mnie szczególnie smakuje na śniadanie lub brunch.
Przepis na Melon z imbirem >>
Nie wszyscy lubią rozdyźdane jajko w sosie do sałaty (ja akurat tak, ale pełna jestem zrozumienia dla tych, którzy nie lubią). To jest sos dla nich, żeby przez swoją abominację nie byli pozbawieni doskonałej sałatki.
Przepis na Sos do sałatki Caesar's (bez jajek) >>
Druga - po klasycznej zielonej - najpopularniejsza wersja pesto: bez bazylii, za to z suszonymi pomidorami.
Przepis na Czerwone pesto >>
Coś jak hummus, choć niezupełnie - gładki sos z grochu włoskiego (cieciorki) z kminem rzymskim, doskonały do maczania różnych warzyw czy szaszłyczków.
Przepis na Dip z grochu włoskiego >>
Najprostsza z dyniowych zup.
Przepis na Francuska zupa z dyni >>
Żółty, mocno cytrynowy sos, znakomity do szparagów (białych i grubych) oraz do grillowanej piersi z kury lub indyka.
Przepis na Sos cytrynowy z migdałami >>
No, czysty luksus, ale może się zdarzyć, że będziemy mieli za dużo wielkich, pięknych, zdrowych prawdziwków i pomysły na ich wykorzystanie nam się skończą...
Przepis na Przystawka z prawdziwków >>
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |