Nie jest to szczególnie lekki i subtelny sos, ale za to doskonale pasuje do jagnięciny, baraniny i cielęciny.
Kraj pochodzenia: Francja-Alzacja
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: trzeba poświęcić trochę czasu
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Åšmietanowy sos chrzanowy - Opis przyrzÄ…dzania:
Chrzan obieramy i - chroniąc oczy i nos - ścieramy na drobnej tarce. Śmietankę wlewamy do rondla z grubym dnem i stawiamy na malutkim ogniu. Kiedy zacznie lekko bąbelkować, dodajemy chrzan i gotujemy - nadal na maleńkim ogniu - przez godzinkę. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku. Podajemy do pieczonego lub gotowanego mięsa.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Śmietanowy sos chrzanowy: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |