Pięknie pachnąca kminem rzymskim marynata z jogurtu. Nadaje się przede wszystkim do steków wołowych i jagnięciny.
Kraj pochodzenia: Grecja
Liczba porcji: na 400-500 g mięsa
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Grecka marynata jogurtowa - Opis przyrzÄ…dzania:
Mieszamy razem jogurt, sok z cytryny, sok pomidorowy, paprykę i kmin, dodając sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu do smaku. Marynatą zalewamy mięso i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Grecka marynata jogurtowa: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |