W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Grecka marynata jogurtowa

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Grecka marynata jogurtowa

Pięknie pachnąca kminem rzymskim marynata z jogurtu. Nadaje się przede wszystkim do steków wołowych i jagnięciny.

Kraj pochodzenia: Grecja

Liczba porcji: na 400-500 g mięsa

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1/2 szklanki (125 ml) greckiego jogurtu naturalnego
  • sok z poÅ‚owy cytryny
  • Å‚yżka soku pomidorowego
  • Å‚yżeczka sÅ‚odkiej mielonej papryki
  • Å‚yżeczka mielonego kminu rzymskiego

Grecka marynata jogurtowa - Opis przyrzÄ…dzania:

Mieszamy razem jogurt, sok z cytryny, sok pomidorowy, paprykę i kmin, dodając sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu do smaku. Marynatą zalewamy mięso i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Grecka marynata jogurtowa: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: