Marynata z dodatkiem gładkiej i ostrej musztardy z Dijon; doskonała do marynowania steków i wieprzowiny.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: na 300-500 g mięsa
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Marynata musztardowo-cytrynowa - Opis przyrzÄ…dzania:
Cytrynę szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy. Ścieramy skórkę z połowy cytryny, zaś z całej wyciskamy sok. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mieszamy razem na gładki sos skórkę i sok z cytryny, czosnek, musztardę, olej i ocet. Doprawiamy do smaku pieprzem i zalewamy mięso. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Marynata musztardowo-cytrynowa: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |