Luksusowa ryba, elegancka oprawa - prawdziwie "gościowe" danie dla wielbicieli ryb. Podajemy z kartofelkami (Smażone ziemniaki po włosku) i endywią z winegretem z octem balsamico. Uczta!
Przepis na Lotta (żabnica, monkfish) w sosie pomidorowym z anchois >>
Delikatna zupa z białą rybą i dużą ilością jarzyn. Skórka z pomarańczy daje miły, wytrawny posmak.
Przepis na Zupa rybna z białym winem i pomarańczą >>
Doskonała pogryzka, danie na przyjęciach, element letniej sałatki - takie krewetki mają najróżniejsze zastosowania... Uwaga! Trudno je przestać jeść!
Przepis na Krewetki smażone (chrupiące!) >>
Doskonałe lekkie danie dla amatorów ostrych tajskich smaków. Jeśli pogoda pozwoli, pieczemy szaszłyki na - jakże modnym ostatnio - grillu ogrodowym. Uważamy, żeby nie przypalić!
Przepis na Szaszłyki z dorsza i krewetek w zielonym curry >>
Lekki letni lunch lub przystawka o śródziemnomorskich korzeniach. Pesto najlepiej zrobić samemu (Klasyczne pesto), ale w ostateczności może być gotowe. Do carpaccio dajemy świeżą bagietkę lub cieniutkie grzanki, jeśli wymaga tego okazja.
Przepis na Carpaccio z łososia z pesto >>
Zdrowa sałata z lekko podsmażoną rybką w cytrusowej marynacie. Jeśli akurat musimy bardzo poprawić swoje samopoczucie, dorsza nie smażymy, a podgotowujemy w marynacie - wówczas śmiało możemy powiedzieć, że odżywiliśmy się zdrowo i niskokalorycznie.
Przepis na Ciepła sałata z dorszem >>
Letnia przystawka w przyjemnej różowo-zielonej tonacji. Odmiany szczawiu różnią się między sobą kwaśnością, trzeba więc uważać, żeby sos nie był za kwaśny!
Przepis na Krewetki na sałacie z sosem szczawiowym >>
Prościutka, ale elegancka sałatka, która wymaga od nas minimum zaangażowania. Wybieramy najładniejsze, jasnozielone pory, jakie tylko znajdziemy na straganie.
Przepis na Sałatka z porów z rakami >>
Szybka i bezproblemowa przystawka typu "ceviche", ale tym razem z jogurtem. Świeże i ożywcze.
Przepis na Łosoś z jogurtem na przystawkę >>
Dość tłuste mięso łososia zawsze zyskuje w zestawieniu z kwaskowatymi dodatkami. W tym przepisie dusimy kotlety z ryby w soku z cytryny i pomarańczy, doprawiając imbirem. W chłodny dzień podajemy na gorąco, a w upał - na zimno.
Przepis na Łosoś w sosie słodko-kwaśnym, cytrusowym >>
« Poprzedni | 1 2 3 4 5 6 7 8 ...26 | Następny » |
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |