Szybka i bezproblemowa przystawka typu "ceviche", ale tym razem z jogurtem. Świeże i ożywcze.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Łosoś z jogurtem na przystawkę - Opis przyrządzania:
Łososia szybko myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Ostrym nożem kroimy rybę w drobną kostkę i wkładamy do miski.
Szorujemy limetki w gorącej wodzie, wycieramy i ścieramy skórkę (samą zieloną część) na drobnej tarce. Sok wyciskamy.
Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.
Szczypiorek myjemy i osuszamy, po czym też drobno siekamy.
Mieszamy razem łososia, skórkę i sok z limetek, cebulę, połowę szczypiorku, jogurt i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Przekładamy łososia do małych miseczek lub szklaneczek i posypujemy resztą szczypiorku.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Łosoś z jogurtem na przystawkę: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |