Nie mam gwarancji, że to naprawdę szwajcarski przepis.. Jeśli nawet nie - to co z tego? Jest bardzo smaczny i to się liczy! Doskonały do surowego tartego selera z marchewką i orzechami, na przykład...
Przepis na Szwajcarski winegret >>
Odmiana tradycyjnego pesto, ożywiona odrobiną cytryny. Łyżkę tego pesto kładziemy na białej rybie z piekarnika, możemy wymieszać z makaronem lub podać z gotowanymi krewetkami.
Przepis na Pesto z cytryną >>
Prościutki, ale bardzo udany dodatek do gotowanej wołowiny lub białej ryby.
Przepis na Masło chrzanowe >>
Używane w każdej niemal kuchni, klarowane masło - zwane w Indiach "ghee" - nie pali się w wysokich temperaturach.
Przepis na Klarowane masło (ghee) >>
Klasyczny sposób na zagęszczanie sosów do pożądanej konsystencji.
Przepis na Beurre manie >>
Duże ziemniaki pieczone w piecu i nadziane czymś pysznym to doskonała kolacja lub niekrępująca przekąska. Pieczemy tylko mączyste ziemniaki, te o zwartym miąższu nie będą tak dobre.
Przepis na Pieczone ziemniaki >>
Lekki wywar warzywny, używany do zup i sosów. Wegetarianie mogą nim spokojnie zastąpić inne wywary, bez żadnej straty dla smaku.
Przepis na Wywar warzywny >>
Pyszne małe grzaneczki do zupy.
Przepis na Grzanki parmezanowe >>
Nic nie jest w stanie prześcignąć majonezu zrobionego w domu. Do złych kuchennych legend należy to, że majonez się warzy. Wcale nie - musimy tylko pamiętać by WSZYSTKIE składniki były w jednakowej, pokojowej temperaturze.
Przepis na Majonez >>
Prosty przepis na cienkie, smaczne naleśniki, wraz z instrukcją smażenia (dla potrzebujących).
Przepis na Naleśniki podstawowe >>
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |