Świetny dodatek do białej ryby.
Przepis na Ziemniaki z cytrynÄ… >>
Taka fasolka najlepsza jest jako dodatek do pieczonego udźca jagnięcego, choć niezła jest także z mocno naczosnkowanym pieczonym schabem.
Przepis na Biała fasolka z pomidorami >>
Klasyczne amerykańskie piure z małą modyfikacją rodem z kuchni włoskiej.
Przepis na Kremowe piure ze słodkich ziemniaków >>
Rumiane kartofelki, po włosku przyprawione czosnkiem, oliwą i świeżym rozmarynem. Doskonałe do wszelkich mięs z grilla.
Przepis na Smażone ziemniaki po włosku >>
Iście zimowa jarzynka, do wszelkich smażonych mięs, a i do pieczonej ryby pasuje... Mnie zaś najbardziej smakuje z cielęcą, różową w środku wątróbką.
Przepis na Cebula duszona w śmietanie >>
Dekoracyjny i błyskawiczny dodatek do białego mięsa, ryby lub krewetek.
Przepis na Kuskus ziołowy >>
Prościutka, śródziemnomorska jarzynka, która pasuje chyba do wszystkiego - świetna z ziołowym kuskusem i jajkiem w koszulce, na przykład...
Przepis na Błyskawiczna cukinia >>
Północna wersja caponaty z ziemniakami zamiast bakłażanów - świetny dodatek do białego mięsa.
Przepis na Caponata z ziemniakami >>
Świeży i zdrowy dodatek do białego mięsa z grilla. A ja tę salsę najbardziej lubię z grubym plastrem białego sera, posypanym grubą solą i pieprzem. I to wszystkim naprawdę ze szczerego serca polecam.
Przepis na Salsa z ogórków >>
W moich warzywkach czerwona kapusta pojawia się regularnie - nawet, jak na mój gust, nazbyt regularnie. Tak więc z konieczności szukam coraz to nowych sposobów jej wykorzystania. Ten niemiecki przepis jest doskonały - kapustka jest słodko-kwaśna i lekko chrupiąca.
Przepis na Niemiecka czerwona kapustka >>