Dekoracyjny i błyskawiczny dodatek do białego mięsa, ryby lub krewetek.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kuskus ziołowy - Opis przyrządzania:
Kuskus wsypujemy do miski i dolewamy łyżkę oliwy. Solimy i rozcieramy chwilę drewnianą łyżką. Zalewamy wrzącą wodą - tyle, by sięgała centymetr ponad powierzchnię kuskusu. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15-20 minut. W tym czasie myjemy bazylię i miętę, osuszamy i oskubujemy listki. Czosnek obieramy. Zioła i czosnek miksujemy w malakserze, dodając 2 łyżki oliwy i szczyptę soli. 4 miseczki smarujemy lekko oliwą. Sos ziołowy mieszamy z kuskusem i ugniatamy w miseczkach, po czym odwracamy na talerze.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Kuskus ziołowy: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |