Dekoracyjny i błyskawiczny dodatek do białego mięsa, ryby lub krewetek.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kuskus ziołowy - Opis przyrządzania:
Kuskus wsypujemy do miski i dolewamy łyżkę oliwy. Solimy i rozcieramy chwilę drewnianą łyżką. Zalewamy wrzącą wodą - tyle, by sięgała centymetr ponad powierzchnię kuskusu. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15-20 minut. W tym czasie myjemy bazylię i miętę, osuszamy i oskubujemy listki. Czosnek obieramy. Zioła i czosnek miksujemy w malakserze, dodając 2 łyżki oliwy i szczyptę soli. 4 miseczki smarujemy lekko oliwą. Sos ziołowy mieszamy z kuskusem i ugniatamy w miseczkach, po czym odwracamy na talerze.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Kuskus ziołowy: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska