Doskonała tarta, klasyczny przepis solidnej, burżuazyjnej kuchni francuskiej. Kilka świeżych malin lub truskawek, położonych obok, doda jej blasku.
Przepis na Tarta cytrynowa >>
Brukselka jest nie tylko ładna, ale i bardzo smaczna, pod warunkiem jednak, że ugotujemy ją al dente! Miękka brukselka traci cały swój urok.
Przepis na Brukselka z boczkiem >>
Elegancka tarta o klasycznej kombinacji smaków - gruszki i niebieski ser. Podajemy na ciepłą kolację albo lunch, może też być przystawką lub przekąską do wina.
Przepis na Tarta z gruszkami i gorgonzolÄ… >>
Jedna z wielu znakomitych sałatek ziemniaczanych zza zachodniej granicy. Podajemy ją do śledzi w oleju albo smażonego mięsa. Świetna sałatka na przyjęcie bufetowe.
Przepis na Niemiecka sałatka z ziemniaków >>
Doskonała i bardzo tradycyjna potrawa z kuchni kreolskiej. Pasuje do wszystkiego, szczególnie duszonego mięsa i ryżu, ale tak naprawdę najlepsza jest wyjadana łyżką prosto z garnka.
Przepis na Kukurydza po kreolsku - Maque Choux >>
Danie lekkie i ładne - najlepiej smakuje na ciepło, nie na gorąco. Podajemy do białego mięsa z patelni lub rusztu.
Przepis na Warzywa wiosenne >>
Ciekawa zimowa zapiekanka, która dotarła do mnie z Kanady. Pasuje do każdego mięsa i ryby, może też być wegetariańską kolacją - z czosnkową bagietką, na przykład.
Przepis na Zapiekane zimowe warzywa >>
Kolorowy dodatek do białej ryby, piersi z kury z grilla albo jajek na twardo. Dobrze się sprawdza również jako nadzienie do małych babeczek z kruchego niesłodkiego ciasta na przyjęciach koktajlowych.
Przepis na Kawior paprykowy >>
Proste, szybkie i znakomite! I pasujÄ… do wszystkiego...
Przepis na Duszone cukinie >>
Kolorowe szaszłyki pieczemy na grillu i podajemy z kuskusem lub pilawem z ryżu.
Przepis na Szaszłyki z jagnięciny z limetką >>
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |