Brukselka jest nie tylko ładna, ale i bardzo smaczna, pod warunkiem jednak, że ugotujemy ją al dente! Miękka brukselka traci cały swój urok.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Brukselka z boczkiem - Opis przyrzÄ…dzania:
Brukselkę czyścimy ze zwiędłych liści i starannie płuczemy. Gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półmiękko - uwaga, nie przegotować! W między czasie kroimy w kostkę wędzony boczek lub bekon. Podsmażamy na teflonowej patelni na chrupko. Brukselkę odcedzamy i posypujemy boczkiem. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: warzywa
Kiedy przygotować Brukselka z boczkiem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |