Danie lekkie i ładne - najlepiej smakuje na ciepło, nie na gorąco. Podajemy do białego mięsa z patelni lub rusztu.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Warzywa wiosenne - Opis przyrzÄ…dzania:
Nastawiamy duży garnek osolonej wody. Marchewki skrobiemy, odcinamy nać i płuczemy. Wrzucamy do wrzącej wody na 5 minut. W tym czasie dzielimy brokuły na różyczki. Wrzucamy do gotującej się marchewki na 3 minuty. Po tym czasie dorzucamy jeszcze strączki groszku cukrowego i gotujemy dalsze 2 minuty. Warzywa odcedzamy. Dymkę obieramy z wierzchnich liści, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Na dużej patelni roztapiamy masło. Dodajemy dymkę i smażymy chwilę na dużym ogniu. Wrzucamy odcedzone warzywa, mieszamy i podajemy na stół.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Warzywa wiosenne: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Marzec 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |