W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Kawior paprykowy

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Dodatek

Kawior paprykowy

Kolorowy dodatek do białej ryby, piersi z kury z grilla albo jajek na twardo. Dobrze się sprawdza również jako nadzienie do małych babeczek z kruchego niesłodkiego ciasta na przyjęciach koktajlowych.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1 czerwona i 1 żółta papryka (obie upieczone i bez skórki)
  • oliwa z oliwek
  • zÄ…bek czosnku
  • Å›redniej wielkoÅ›ci cebula
  • garść wÅ‚oskich orzechów
  • ocet winny
  • ostra papryka

Kawior paprykowy - Opis przyrzÄ…dzania:

Obie papryki drobno kroimy. Ząbek czosnku obieramy i siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Orzechy przebieramy i drobno siekamy. Na ciężkiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy czosnek i cebulę, dusimy na małym ogniu, aż zmiękną. Dorzucamy paprykę i orzechy, dolewamy 2 łyżki oliwy i nieco octu winnego do smaku. Solimy i doprawiamy ostrą papryką. Dusimy na małym ogniu, mieszając, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Podajemy na letnio lub zimno.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Kawior paprykowy: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: