Kolorowy dodatek do białej ryby, piersi z kury z grilla albo jajek na twardo. Dobrze się sprawdza również jako nadzienie do małych babeczek z kruchego niesłodkiego ciasta na przyjęciach koktajlowych.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kawior paprykowy - Opis przyrzÄ…dzania:
Obie papryki drobno kroimy. Ząbek czosnku obieramy i siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Orzechy przebieramy i drobno siekamy. Na ciężkiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy czosnek i cebulę, dusimy na małym ogniu, aż zmiękną. Dorzucamy paprykę i orzechy, dolewamy 2 łyżki oliwy i nieco octu winnego do smaku. Solimy i doprawiamy ostrą papryką. Dusimy na małym ogniu, mieszając, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Podajemy na letnio lub zimno.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Kawior paprykowy: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna