Kolorowy dodatek do białej ryby, piersi z kury z grilla albo jajek na twardo. Dobrze się sprawdza również jako nadzienie do małych babeczek z kruchego niesłodkiego ciasta na przyjęciach koktajlowych.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kawior paprykowy - Opis przyrzÄ…dzania:
Obie papryki drobno kroimy. Ząbek czosnku obieramy i siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Orzechy przebieramy i drobno siekamy. Na ciężkiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy czosnek i cebulę, dusimy na małym ogniu, aż zmiękną. Dorzucamy paprykę i orzechy, dolewamy 2 łyżki oliwy i nieco octu winnego do smaku. Solimy i doprawiamy ostrą papryką. Dusimy na małym ogniu, mieszając, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Podajemy na letnio lub zimno.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Kawior paprykowy: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |