Popularny klasyk. Świeża tarta bułka daje bardziej chrupką skorupkę, ale jeśli nie ma czasu, można też użyć suchej.
Przepis na Smażony camembert z żurawinami >>
Doskonałe (i oryginalne) pogryzki na przyjęcie koktajlowe. Możemy wszystko przygotować wcześniej i tylko wsadzić szaszłyczki do pieca kilka minut przed podaniem.
Przepis na Mini szaszłyczki z kaczki i prawdziwków >>
Doskonałe do pogryzania przy każdej okazji.
Przepis na Migdały z przyprawami >>
Doskonałe małe danko, lub - przy większej ilości naleśników - cały posiłek. Zasłużona nagroda dla smażącego.
Przepis na Bretoński naleśnik z jajkiem >>
Szybka i smaczna przekąska, powstała na przecięciu rozmaitych szlaków kulinarnych Europy.
Przepis na Crostini z jabłkiem >>
Sympatyczna letnia tarta, doskonała właśnie na letnio. Micha sałaty obowiązkowa!
Przepis na Tarta z białym serem i szpinakiem >>
Popularne w Tajlandii i Malezji szaszłyczki z mięsa, marynowanego przez noc, nawleczonego na patyczki i ugrillowanego. Podajemy zawsze z sosem z orzeszków ziemnych.
Przepis na Sataye z wieprzowiny >>
Nawlekanie krewetek przed grillowaniem na patyczki ma sens, gdyż pieką się one tak szybko, że nie nadążylibyśmy z ich przewracaniem...
Przepis na Szaszłyczki z krewetek >>
Tart cebulowych na świecie jak mrówków - ta akurat, solidna i treściwa, z pochodzenia jest niemiecka. Świetna zatem do piwa, choć ja oczywiście wolałabym kieliszek dobrego wina...
Przepis na Tarta cebulowa najlepsza >>
Ładna, zielona tarta z lekko kwaskowatym kremem z koziego twarożku. Dobry sposób na nadmiar cukinii...
Przepis na Quiche z cukinią i kozim serem >>