Wiosenna pasta z groszkiem i miętowym pesto. Szybka i bezproblemowa.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Linguine z groszkiem - Opis przyrzÄ…dzania:
Nastawiamy duży garnek osolonej wody. Kiedy się zagotuje, wrzucamy makaron i gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pamiętajmy jednak, żeby 3 minuty przed końcem gotowania wrzucić groszek. W tym czasie wkładamy do malaksera listki mięty, obrany czosnek, orzeszki piniowe i Pecorino. Miksujemy wszystko, dodając jakieś 5-6 łyżek oliwy i sok z połowy cytryny. Kiedy wszystko jest dobrze zmiksowane, a sos w miarę jednolity, wyłączamy malakser. Sos ewentualnie solimy do smaku. Makaron wraz z groszkiem odcedzamy i mieszamy z miętowym sosem. Podajemy natychmiast, z dodatkowym tartym Pecorino do posypywania.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Linguine z groszkiem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |