Wiosenna sałatka z moich ukochanych skorupiaków, z pysznym i oryginalnym sosem. Świetna na kolację, z dodatkiem chrupiącej bagietki lub żytniego chleba.
Przepis na Sałatka z muli z rzodkiewkami >>
Każdy mrożony deser jest niezwykle wygodny - wymaga od nas tylko wyłożenia na talerze i ozdobienia. Parfait jabłkowe ma delikatną konsystencję i miły smak zielonego jabłuszka.
Przepis na Mrożone parfait jabłkowe >>
Szybka i oryginalna pogryzka na dowolną okazję. Chrupiącą, słodkawą od ziemniaków tempurę podajemy z sosem do maczania; może to być na przykład Słodko-kwaśny sos chilli.
Przepis na Tempura ze słodkich ziemniaków >>
Przedziwne danie - tak jakby pudding z Yorkshire na słodko! Wspaniałe, gwarantuję, robiłam Pfitzauf kilka razy i zawsze ku zadowoleniu wszystkich. Podajemy z jakimś słodkim sosem, waniliowym lub owocowym.
Przepis na Pfitzauf >>
Wszystko z jednego garnka, a konkretnie patelni. Kawałki ryby, owinięte włoską szynką, i rumiane warzywa - pyszne i w dodatku całkiem good for you (jeśli nie liczyć smażenia).
Przepis na Dorsz smażony z warzywami >>
Pochodzące z hiszpańskiej kuchni danie - złote pączuszki z białej ryby i warzyw. Doskonałe na przyjęcie koktajlowe - wówczas należałoby podać jeszcze jakiś sos do maczania, najlepiej ostro-kwaśny.
Przepis na Afrykańskie "pączuszki" rybne >>
Sympatyczne niedzielne danie. Roladki podajemy z dużą ilością pysznego, śmietanowego sosu, trzeba więc zrobić do nich coś, co pozwoli ten sos w pełni zużytkować: na przykład ryż, piure ziemniaczane lub drobne kluseczki.
Przepis na Roladki z cielęciny z suszonymi pomidorami >>
Eleganckie domowe czekoladki z masy orzechowej - podobnej do marcepanu, tylko nie z migdałów, a z włoskich orzechów. Każdą czekoladkę ozdabiamy połówką orzecha.
Przepis na Orzechowe czekoladki >>
Same moje ulubione rzeczy! Doskonała na lunch i na kolację, ładnie wygląda, robi się ją błyskawicznie i nie jest straszliwie tucząca. Oto zalety. Wady? Brak.
Przepis na Sałatka z awokado, krewetek i koziego serka >>
Będę to dzisiaj robić - dam znać, jak mi poszło. Uczciwie przyznaję - ten przepis na klasyczną kiszoną koreańską kapustę pochodzi z książki "Quick and Easy Korean Cooking" Cecilii Hae-Jin Lee, ale czyż dużo wiemy o kuchni koreańskiej? Nie mam autentycznego proszku chilli, a do koreańskiego sklepu dziś nie pojadę, bo sypie śnieg. Zastąpię go jakimś innym, trudno. Większy problem widzę w tym, że chyba nie mam takiej dużej miski...
Przepis na Kimchi >>
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |