W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sałatka z awokado, krewetek i koziego serka

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sałatki

Sałatka z awokado, krewetek i koziego serka

Same moje ulubione rzeczy! Doskonała na lunch i na kolację, ładnie wygląda, robi się ją błyskawicznie i nie jest straszliwie tucząca. Oto zalety. Wady? Brak.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • oliwa z oliwek
  • łyżeczka miodu
  • sok z cytryny (do smaku)
  • 150 g małych (ugotowanych i obranych) krewetek
  • 2 dojrzałe awokado
  • 150 g zwartego koziego sera (typu Sainte-Maure)
  • pojemnik rzeżuchy

Sałatka z awokado, krewetek i koziego serka - Opis przyrządzania:

Najpierw ukręcamy sos: mieszamy razem 3 łyżki oliwy, miód oraz sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Mieszamy sos z krewetkami.
Awokado kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestki, obieramy ze skórki i kroimy w kawałki.
Kozi ser rozkruszamy widelcem.
Na talerzach rozkładamy awokado, rzeżuchę i kozi ser. Sprawiedliwie obdzielamy krewetkami i sosem i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: warzywa

Kiedy przygotować Sałatka z awokado, krewetek i koziego serka: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: