W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Menu dnia / Menu na piÄ…tek 4 czerwca

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Menu na piÄ…tek 4 czerwca

Menu na piÄ…tek 4 czerwca

Pogodę mamy piękną, z tym większą grozą wysłuchujemy nadchodzących z Polski opowieści o kolejnej fali Wielkiej Wody. Nie dajcie się zatopić! W Belgii pełnia sezonu na truskawki, powoli zaczynają się już (importowane wprawdzie, ale zawsze) maliny, zaś poziomki w ogródku zawiązały już owoce. Powoli kończą się, niestety, szparagi - staram się więc jak najczęściej włączyć je do codziennego jedzenia. Dzisiaj na obiad wybieram się do mojej ulubionej restauracji na wielki półmisek różnych ryb i szparagów z sosem holenderskim. Ale to będą białe szparagi, na kolację zrobię więc coś z zielonych - chyba pizzę, jedną z najlepszych i najoryginalniejszych, jakie znam. Przed pizzą - mała przystaweczka z surowego łososia. A na deser - słodki, treściwy koktajl z bananami i kokosem (Dzieci mają lody).


Podziel siÄ™ linkiem: