W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pizza z zielonymi szparagami

Małe danie

Pizza z zielonymi szparagami

Doskonała pizza z oryginalnym wierzchem - zielonych szparagów nie trzeba wcześniej gotować, więc całość robi się naprawdę szybko.

Kraj pochodzenia: Włochy

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

Pizza z zielonymi szparagami - Opis przyrządzania:

Zagniatamy ciasto na pizzę.
Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni.
Szparagom odłamujemy zdrewniałe końcówki (same się przełamią, gdzie trzeba, wystarczy tylko zgiąć); płuczemy, osuszamy i - jeśli duże - kroimy wzdłuż na pół i w poprzek na pół.
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na pół.
Taleggio kroimy w kawałki.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na placek i kładziemy na płaskiej blasze. Smarujemy pesto, zostawiając wolne brzegi. Rozkładamy szparagi, pomidorki i taleggio, po czym posypujemy wszystko parmezanem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut - brzegi pizzy powinny się przyrumienić.
Przed podaniem posypujemy listkami bazylii.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Pizza z zielonymi szparagami: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: