Doskonałe zakończenie wyczerpującej kolacji - nie tylko pyszne, ale i ułatwiające trawienie.
Kraj pochodzenia: Iran
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Perska herbatka - Opis przyrzÄ…dzania:
Imbryk do herbaty wyparzamy wrzątkiem. Do wyparzonego imbryka wlewamy 2 łyżki wody z kwiatu pomarańczy. 2 łyżki czarnej herbaty liściastej - najlepszego gatunku, irańskiej lub indyjskiej - wsypujemy do zaparzaczki. Wkładamy do imbryka i wlewamy tyle wrzącej wody, by herbata w zaparzaczce była zanurzona we wrzątku. Imbryk przykrywamy i zaparzamy herbatę 5 minut. Mieszamy. Nalewamy herbatę do filiżanek i uzupełniamy wrzątkiem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Perska herbatka: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |