Błyskawiczna zupa z mrożonej kukurydzy. Bardzo smaczna i oryginalna. Podajemy z paskami smażonej tortilli.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Zupa z kukurydzy z curry - Opis przyrzÄ…dzania:
CebulÄ™ obieramy i drobno siekamy.
Czosnek obieramy i wyciskamy w wyciskarce.
W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju słonecznikowego. Wrzucamy cebulę i czosnek, dodajemy curry i smażymy na maleńkim ogniu, mieszając, 5 minut.
Dodajemy kukurydzę, wino, wywar warzywny i gałązkę świeżego tymianku. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień, garnek przykrywamy i gotujemy zupę 10 minut.
Dodajemy śmietankę, usuwamy tymianek i miksujemy zupę w blenderze na gładkie piure. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gorącą zupę podajemy w miseczkach, posypaną paskami smażonej tortilli.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Zupa z kukurydzy z curry: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska