W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Zimna zupa z awokado

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Zupa

Zimna zupa z awokado

Doskonała zupa, którą robi się naprawdę w 3 minuty.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki wywaru z kurczaka
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 200 ml kwaśnej śmietany plus więcej do podania
  • koperek
  • lód

Zimna zupa z awokado - Opis przyrządzania:

Z zimnego rosołu z kurczaka zdejmujemy cały tłuszcz. Odtłuszczony wywar wlewamy do blendera, dodajemy sok z cytryny oraz awokado, obrane ze skórki (pestki oczywiście wyrzucamy) i pokrojone w kawałki. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy śmietanę, doprawimy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Zupę podajemy z kostką lodu, łyżeczką gęstej śmietany i siekanym świeżym koperkiem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: warzywa

Kiedy przygotować Zimna zupa z awokado: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Zimna zupa z awokado przepisy:

  • Zimna zupa z awokado i pomidorów
    Bardzo elegancka zupa-przystawka: zielona, dobrze przyprawiona zupa z awokado otacza kulkę sorbetu pomidorowego. Dla wymagających gości.
  • Zupa cytrynowa
    Moja absolutnie najukochańsza zupa - kwaśna (ja lubię bardzo kwaśną, ale to już każdy wrzuci sobie tyle cytryny, ile mu potrzeba), mocno koperkowa, z ryżem i kawałeczkami cytryny. Wspaniała.
  • Zupa z tortilli i kurczaka Zupa z tortilli i kurczaka
    Solidna kolorowa zupa w niecałe pół godziny!
  • Awokado z sosem curry
    Solidna i sycąca przystawka - kolejny oryginalny sposób na podanie jakże popularnego u nas awokado. Na drugie danie proponowałabym coś lekkiego i bez dużej ilości dodatków - np. zupę rybną z czosnkowymi grzankami albo sałatę na ciepło z polędwiczkami wieprzowymi.
  • Niemiecka zupa koperkowa
    To jest zupa z gatunku "dopieszczających żołądek" - ciepła, gęsta, kremowa, gładka... Doskonały początek niedzielnego obiadu.




Podziel się linkiem:


Komentarze: