W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Zimna zupa z awokado

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Zupa

Zimna zupa z awokado

Doskonała zupa, którą robi się naprawdę w 3 minuty.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki wywaru z kurczaka
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 200 ml kwaśnej śmietany plus więcej do podania
  • koperek
  • lód

Zimna zupa z awokado - Opis przyrządzania:

Z zimnego rosołu z kurczaka zdejmujemy cały tłuszcz. Odtłuszczony wywar wlewamy do blendera, dodajemy sok z cytryny oraz awokado, obrane ze skórki (pestki oczywiście wyrzucamy) i pokrojone w kawałki. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy śmietanę, doprawimy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Zupę podajemy z kostką lodu, łyżeczką gęstej śmietany i siekanym świeżym koperkiem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: warzywa

Kiedy przygotować Zimna zupa z awokado: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: