Doskonałe danie w sytuacji, gdy nic w domu nie ma, a goście się zasiedzieli i trzeba by zjeść razem jakąś kolację. Jeszcze kilka listków sałaty, jakiś pomidorek czy kawałek papryki i wszyscy będą zadowoleni.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ziemniaki i jajka smażone z curry - Opis przyrządzania:
Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki.
Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy z oliwek. Na gorący tłuszcz wrzucamy kawałki ziemniaków i smażymy 10-12 minut, co jakiś czas mieszając, aż ziemniaki przysmażą się na złoty kolor i będą miękkie.
Dodajemy curry (do smaku - łyżkę, na przykład, solimy i bardzo dokładnie mieszamy.
Teraz na ziemniaki wybijamy jajka na tyle ostrożnie, by się nie rozlały żółtka i smażymy, nie mieszając, aż się zetną (jajka lekko solimy).
Podajemy prosto z patelni!
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ziemniaki i jajka smażone z curry: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |