Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Warzywa-wiosenne
Warzywa wiosenne
Danie lekkie i ładne - najlepiej smakuje na ciepło, nie na gorąco. Podajemy do białego mięsa z patelni lub rusztu.
Rodzaj dania: Dodatek
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
500 g młodej marchewki
500 g brokułów
200 g groszku cukrowego
czubata łyżka masła
pęczek cebulki dymki
Opis przyrządzania:
Nastawiamy duży garnek osolonej wody. Marchewki skrobiemy, odcinamy nać i płuczemy. Wrzucamy do wrzącej wody na 5 minut. W tym czasie dzielimy brokuły na różyczki. Wrzucamy do gotującej się marchewki na 3 minuty. Po tym czasie dorzucamy jeszcze strączki groszku cukrowego i gotujemy dalsze 2 minuty. Warzywa odcedzamy. Dymkę obieramy z wierzchnich liści, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Na dużej patelni roztapiamy masło. Dodajemy dymkę i smażymy chwilę na dużym ogniu. Wrzucamy odcedzone warzywa, mieszamy i podajemy na stół.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024