Ciepłe masło o lekko anyżkowym smaku, do maczania listków karczochów. Równie dobrze się sprawdza jako niekłopotliwy sos do białej ryby.
Kraj pochodzenia: Francja
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Topione masło z estragonem - Opis przyrządzania:
Estragon myjemy i osuszamy. Obskubujemy z gałązek listki i siekamy ich tyle, żeby wyszła pełna łyżka stołowa. Masło wkładamy na garnka z grubym dnem, dodajemy siekany estragon i stawiamy na bardzo małym ogniu. Kiedy masło się roztopi i będzie gorące - uwaga, żeby nie przypalić! - zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy sporą szczyptę soli. Ubijamy chwilę trzepaczką. Podajemy natychmiast do gotowanych warzyw lub białej ryby.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Topione masło z estragonem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |