W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Topione masło z estragonem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Topione masło z estragonem

Ciepłe masło o lekko anyżkowym smaku, do maczania listków karczochów. Równie dobrze się sprawdza jako niekłopotliwy sos do białej ryby.

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • Å›wieży estragon
  • 150 g masÅ‚a

Topione masło z estragonem - Opis przyrządzania:

Estragon myjemy i osuszamy. Obskubujemy z gałązek listki i siekamy ich tyle, żeby wyszła pełna łyżka stołowa. Masło wkładamy na garnka z grubym dnem, dodajemy siekany estragon i stawiamy na bardzo małym ogniu. Kiedy masło się roztopi i będzie gorące - uwaga, żeby nie przypalić! - zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy sporą szczyptę soli. Ubijamy chwilę trzepaczką. Podajemy natychmiast do gotowanych warzyw lub białej ryby.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Topione masło z estragonem: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: