W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Topione masło czosnkowe

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Topione masło czosnkowe

Uniwersalny sos do niemal wszystkich gotowanych warzyw - wyjątkowo smaczna jest brukselka. Pasuje też idealnie do ryb i owoców morza.

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 spore ząbki czosnku
  • 150 g masła
  • cytryna

Topione masło czosnkowe - Opis przyrządzania:

Czosnek obieramy i rozgniatamy na piure z odrobiną soli. Masło wkładamy do garnka z grubym dnem i dodajemy czosnek. Stawiamy garnek na małym ogniu i podgrzewamy, aż masło się roztopi. Trzymamy na ogniu jeszcze przez 1-2 minuty, po czym zdejmujemy z ognia. Solimy do smaku i ewentualnie dodajemy kilka kropli soku z cytryny.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Topione masło czosnkowe: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: