Tradycyjny polski dodatek do leniwek, knedli i gotowanego kalafiora. W tym przepisie masła nie smażymy, tylko roztapiamy w prażonej, gorącej bułce - tak jest nieco lżej strawnie...
Kraj pochodzenia: Polska
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Tarta bułeczka z masłem - Opis przyrządzania:
Teflonową patelnię stawiamy na ogniu. Na rozgrzaną sypiemy tartą bułkę i prażymy, mieszając, aż ładnie się przyrumieni - trzeba pilnować, bo łatwo się przypala, zwłaszcza jeśli spuścimy z niej oko. Zdejmujemy patelnię z ognia i wkładamy masło pokrojone na kawałki. Masło zacznie skwierczeć, a kiedy się roztopi, mieszamy i polewamy nasze danie.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Tarta bułeczka z masłem: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |