Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Tarta-buleczka-z-maslem
Tarta bułeczka z masłem
Tradycyjny polski dodatek do leniwek, knedli i gotowanego kalafiora. W tym przepisie masła nie smażymy, tylko roztapiamy w prażonej, gorącej bułce - tak jest nieco lżej strawnie...
Rodzaj dania: Przepis podstawowy
Kraj pochodzenia: Polska
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
4 łyżki tartej bułki
100 g masła
Opis przyrządzania:
Teflonową patelnię stawiamy na ogniu. Na rozgrzaną sypiemy tartą bułkę i prażymy, mieszając, aż ładnie się przyrumieni - trzeba pilnować, bo łatwo się przypala, zwłaszcza jeśli spuścimy z niej oko. Zdejmujemy patelnię z ognia i wkładamy masło pokrojone na kawałki. Masło zacznie skwierczeć, a kiedy się roztopi, mieszamy i polewamy nasze danie.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024