Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Tarta-buleczka-z-maslem

Tarta bułeczka z masłem

Tradycyjny polski dodatek do leniwek, knedli i gotowanego kalafiora. W tym przepisie masła nie smażymy, tylko roztapiamy w prażonej, gorącej bułce - tak jest nieco lżej strawnie...

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia: Polska

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
4 łyżki tartej bułki
100 g masła

Opis przyrządzania:
Teflonową patelnię stawiamy na ogniu. Na rozgrzaną sypiemy tartą bułkę i prażymy, mieszając, aż ładnie się przyrumieni - trzeba pilnować, bo łatwo się przypala, zwłaszcza jeśli spuścimy z niej oko. Zdejmujemy patelnię z ognia i wkładamy masło pokrojone na kawałki. Masło zacznie skwierczeć, a kiedy się roztopi, mieszamy i polewamy nasze danie.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024