W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Szybkie pikle z cebuli

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Dodatek

Szybkie pikle z cebuli

Właściwy dodatek do domowych hamburgerów, takich prawdziwych, z grilla.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 duże sÅ‚odkie cebule
  • 1 zielona papryczka chilli
  • 1 czerwona papryczka chilli
  • 200 ml biaÅ‚ego octu winnego
  • Å‚yżeczka ziaren gorczycy
  • 1/2 Å‚yżeczki turmeriku
  • 100 g cukru

Szybkie pikle z cebuli - Opis przyrzÄ…dzania:

Cebule obieramy i kroimy w 1/2 cm plastry. Roztrzepujemy każdy plaster na pojedyncze pierścienie. Wkładamy do miski i posypujemy 2 łyżkami grubej soli. Odstawiamy na 20 minut - cebula zwiotczeje i wypuści trochę soku. Przekładamy na sito i płuczemy pod strumieniem zimnej wody, po czym starannie odciskamy i wkładamy do czystej miski. Papryczki chilli myjemy, pozbawiamy ogonków i nasionek, kroimy w cienkie plasterki. Ocet wlewamy do rondelka, dodajemy papryczki, gorczycę, turmerik i cukier. Zagotowujemy, mieszając, żeby cukier się rozpuścił, po czym gotujemy na małym ogniu przez minutę-dwie. Gorącym octem zalewamy cebulę i zostawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem odcedzamy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Szybkie pikle z cebuli: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Szybkie pikle z cebuli przepisy:

  • Senegalska yassa z kurczaka
    Afrykański kurczak na słodko-kwaśno. Bardzo ożywczy i podnoszący na duchu. Podajemy z ryżem i masą surowych warzyw.
  • Szybki kurczak z sosem marsala
    Szybkie i bezproblemowe danie dla czterech osób. Mięso smażymy na jednej patelni, sos robimy na drugiej, potem łączymy jedno z drugim i voila!
  • MasÅ‚o miodowe z chilli
    Słodko-ostre masełko, doskonałe przede wszystkim na rozmaitych daniach z grilla (lub patelni grillowej). Ożywia nudną pierś kurczaka lub kawałek schabu.
  • Ceviche w dwu kolorach
    Elegancka, czysta w formie i treści przystawka z niemal surowej ryby.
  • Dynia pieczona z chilli
    Dynia pieczona w piekarniku jest bardzo smaczna - nadmiar wody wyparowuje, a charakterystyczny smak się potęguje. W tym przepisie dynię przyostrzamy papryczkami chilli i rozmarynem.




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: