Słodko-kwaśny sos do pieczonego indyka, z delikatną pomarańczową nutą.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone/Kanada
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos żurawinowy z syropem klonowym - Opis przyrządzania:
Żurawiny przebieramy. Wkładamy do garnka, dolewamy sok pomarańczowy i syrop klonowy. Gotujemy na średnim ogniu, aż owoce zaczną pękać. Zbieramy pianę z wierzchu. Sos podajemy na zimno do pieczonego drobiu.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos żurawinowy z syropem klonowym: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Marzec 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |