Słodko-kwaśny sos do pieczonego indyka, z delikatną pomarańczową nutą.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone/Kanada
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos żurawinowy z syropem klonowym - Opis przyrządzania:
Żurawiny przebieramy. Wkładamy do garnka, dolewamy sok pomarańczowy i syrop klonowy. Gotujemy na średnim ogniu, aż owoce zaczną pękać. Zbieramy pianę z wierzchu. Sos podajemy na zimno do pieczonego drobiu.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos żurawinowy z syropem klonowym: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |