Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sos-zurawinowy-z-syropem-klonowym

Sos żurawinowy z syropem klonowym

Słodko-kwaśny sos do pieczonego indyka, z delikatną pomarańczową nutą.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone/Kanada

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
300 g świeżych żurawin
szklanka świeżego soku pomarańczowego
3/4 szklanki syropu klonowego

Opis przyrządzania:
Żurawiny przebieramy. Wkładamy do garnka, dolewamy sok pomarańczowy i syrop klonowy. Gotujemy na średnim ogniu, aż owoce zaczną pękać. Zbieramy pianę z wierzchu. Sos podajemy na zimno do pieczonego drobiu.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024