W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos żurawinowo-pomarańczowy

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Sos żurawinowo-pomarańczowy

Jeden z wielu popularnych w Stanach żurawinowych sosów, które tak doskonale pasują do "dziękczynnego" indyka.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 10

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 300 g surowych żurawin
  • duża pomaraÅ„cza
  • szklanka cukru

Sos żurawinowo-pomarańczowy - Opis przyrządzania:

Żurawiny przebieramy. Pomarańczę kroimy wraz ze skórką na ósemki, usuwając pestki. Owoce wkładamy do malaksera i miksujemy, aż będą drobno posiekane, ale nie zmielone na puree. Przekładamy do miski, dosypujemy cukier i starannie mieszamy. Miskę z sosem przykrywamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 dni. Podajemy do pieczonego indyka lub kurczaka

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sos żurawinowo-pomarańczowy: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Sos żurawinowo-pomarańczowy przepisy:

  • Sos żurawinowy z syropem klonowym
    Słodko-kwaśny sos do pieczonego indyka, z delikatną pomarańczową nutą.
  • BrokuÅ‚y smażone z gruyerem
    Smaczny i oryginalny dodatek do białego mięsa - pieczonego schabu, sznycli cielęcych lub piersi z indyka.
  • Indyk smażony z pomaraÅ„czÄ…
    Szybkie, pachnące danie o marokańskich korzeniach. Do indyka pasuje ryż i *!*1888*!*.
  • Marchewka z syropem klonowym
    Jeden z wielu dodatków do dziękczynnego indyka. Sos ze słodkiego syropu klonowego może być kuszący szczególnie dla dzieci.
  • Encebollado
    Sos do szaszłyków - z kurczaka, indyka, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny lub ryby. Spora ilość kminu rzymskiego nadaje mu egzotyczny posmak.




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: